5 Ocak 2012 Perşembe

Erken Çocukluk Döneminde Fen ve Doğa Etkinlikleri

Gönderen Özge Küçük zaman: 11:08
Erken Çocukluk Eğitiminde yer alan fen ve doğa etkinlikleri çocukların yaşamla buluşmasıdır.
  
 Fen ve doğa etkinlikleri çocukların doğal meraklarından yararlanılarak, onların 
çevrelerini ve doğayı gözlem yapma, araştırma ve tanımalarına düşüncelerini açıklığa kavuşturmalarına, sorular sormalarına yardım eden çalışmalardır.

Fen ve doğa etkinlikleri çocukların yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlar. Burada yetişkinin en önemli görevi gerçekleri aktarmak değil çocukta merak uyandırmaktır. Eğitimci tüm fırsatları değerlendirerek çocuğun çevresinde olup bitenlere karşı ilgi, merak ve hayranlık uyandırması gelecekte çocuğun öğrenmeye karşı ilgisini arttıracaktır.
Fen eğitimi öncelikle ailede başlamaktadır. İlk olarak anne baba tarafından şekillenmektedir. Örneğin çocuğun sağlığının tehlikeye girmemesi için sıcak ve elektrikli iletkenlere dokunmamasının öğretilmesi veya çeşitli seslere dikkatini çekerek kaynağını keşfetmesine yardımcı olacak oyunlar oynaması, çocuğa fen ile ilgili verilen ilk eğitimlerdir. Bu dönemde bir başka önemli unsurda çocuk anne babayı model aldığı için onlar örneğin bir hayvandan korkuyorsa çocukta korku geliştirecektir. Unutulmamalıdır ki çocuklar söyleneni değil yaptığımızı yaparlar. 
Çocuklara doğru model olunmalıdır.
Söylersen unuturum, gösterirsen hatırlarım, katılırsam anlarım.
Confucius

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Büyük Adam Olacağım Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez