30 Ekim 2011 Pazar

Sobahar Geldi...

Gönderen Özge Küçük zaman: 07:25
 SONBAHAR
Aslında hiç sevmem bu mevsimi. Sanki doğa bize küsüyor gibi gelir bana. Yazın o sıcaklığı yerini yağmurlara, çıplak kalmış o ağaçlara bıraktı. Doğanın yeşilliği, sarıya dönmüş bir vaziyette. Yapraklar dallardan  düşmemek için çaba harcıyorlar. Ama onlarında sonu diğerleri gibi oluyor. Bizede seyretmek düşüyor.


Bence en eğlenceli durum bu mevsimde çocuklarla birlikte yapacağımız etkinlikler. Dışarı çıkıp yere düşen yaprakların üzerinde yürümek, onların hışırtısını duymak, yağan yağmurları seyretmek belkide o yağmurlarda ıslanmak.Tabi dikkatli olmak lazım yağmurda ıslanalım derken hasta olmayalım. Böylece sonbahar hakkında daha somut bilgiler edinirler.Sizlere fikir vermek açısından sınıfımızda da çocuklarla yapabileceğimiz etkinlik örnekleri sunmak istedim.

ŞEMSİYELİ ÇOCUK


Gerekli malzemeler: sararmış yapraklar, ağaç dalları, renkli fon kartonları, yapıştırıcı, makas, pipet, bir avuç sevgi

Yapılışı: Çocuklarla bahçeye çıkılır. çevre gözlemlenir. Ağaçlardaki değişimlere, havanın ısısına dikkat çekilir. Çocuklardan yapraklar,dalla,taş vb.toplamaları istenir. Toplanan malzemeler sınıfa getirilir. Sonbahar ile ilgili çocukların gözlemleri  konuşulur. Daha sonra kartonlardan yarım daireler kesilip pipet üzerine yapıştırılır ve şemsiye
oluşturulur. Pipetlerin saplarına da çocuk resimleri yapıştırılır. Yapraklar, dallar fona yapıştırılır.Sonbahar projemiz hazır.

Sıra geldi ortalığı temizlemeye. Herkese kolay gelsin...

SONBAHAR AĞAÇLARI


Bir başka sonbahar projesi. Toplanan ağaç dalları ile yapılmış sonbahar ağaçları. Miniklerin ellerine sağlık.



Bir başka etkinliğimizde çocukların topladıkları yaprakları kağıda yapıştırıyoruz ve gerisini onlara bırakıyoruz.Sonuç mükemmel...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Büyük Adam Olacağım Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez